Skip Navigation or Skip to Content
logo
Tour

Vilier

Wat doet dit bedrijf?

Wij zijn een kwekerij van vaste planten en siergrassen in de volle grond. Dat wil zeggen dat wij alles op het veld in de grond planten en dus niet met potten werken. De planten die wij kweken zijn allemaal winterhard tot wel – 10 graden Celsius, ze sterven in de winter bovengronds af en lopen in het voorjaar weer uit. Wij leveren landplanten en stekken aan bedrijven over de hele wereld verspreid. Onze klanten zijn voornamelijk kwekerijen die de planten wel in potten zetten en deze dan weer verkopen aan bijvoorbeeld tuincentra en hoveniers.

Filmpje Vilier

Wat ga je doen?

We beginnen de rondleiding in onze kantine met een kort filmpje en een bekertje ranja. Wij hebben ieder seizoen andere werkzaamheden dus we kunnen niet altijd alles op het bedrijf laten zien. Door middel van het filmpje kunnen we alles laten zien en ondertussen uitleggen wat en waarom wij iets doen.

Na het kijken van het filmpje gaan we door naar de kas en de loods. Hier laten wij wat machines zien die wij gebruiken voor het verzorgen en sorteren van de planten. In de kas laten wij zien en leggen wij uit wat er allemaal komt kijken bij het maken van nieuwe plantjes, dit zijn de stekjes. Van de stekjes in de kas gaan we door naar de planten die al buiten op het veld uitgeplant zijn. Hier kunnen wij goed laten zien hoe de stekje die ze net gezien hebben in de kas uit kunnen groeien op het veld. Omdat ons werk wat wisselt per seizoen kan de invulling van het programma iets afwijken, maar er is altijd genoeg te zien op onze kwekerij! Wij hebben wat stekken die we mee geven aan de kinderen, dan kunnen ze thuis ook een van onze vaste planten neer zetten en zelf verzorgen.

Ervaringen met deze Tour

  1. "Wij hebben een hartstikke leuke tour gehad bij Vilier. We zijn begonnen met een filmpje over het bedrijf. Zo zagen de kinderen in vogelvlucht wat ze er doen. Daarna zijn we het bedrijf rondgelopen, erg interessant, past goed bij ons thema 'Leven om je heen' uit Naut. En sluit ook goed aan bij wat de kinderen zien en leren in de schoolmoestuin. De informatie was duidelijk voor de kinderen. We zijn er een uur geweest. Als afsluiting kregen de kinderen een plantje mee naar huis. Wat ons betreft een geslaagde toer!"
Vilier tour informatie

Voorbereiding

Geen voorbereiding.

Verwerking

De leerlingen krijgen stekjes mee, zodat ze thuis een plantje kunnen neerzetten en zelf kunnen verzorgen.

Oops! Het aanvraagformulier is verborgen.

🔒 Log in om toegang te krijgen tot het formulier.