Skip Navigation or Skip to Content
logo
Tour

Van den Berk: Natuurspeurders

Wat doet dit bedrijf?

Van den Berk Boomkwekerijen is een toonaangevende kwekerij in Europa, met een indrukwekkende oppervlakte van 450 hectare en een divers assortiment van meer dan 1600 soorten en variëteiten van bomen. De bomen van Van den Berk sieren vele plekken, zoals stadscentra, bedrijfsterreinen, recreatieparken en particuliere tuinen.

Wat ga je doen?

Bij Van den Berk krijgen de leerlingen een unieke kans om de kwekerij te ontdekken door middel van een spannende speurtocht. Ze leren alles over de verschillende bomen, hun kenmerken, hun verzorging en hun belang voor het milieu. Na de rondleiding kunnen de leerlingen hun creativiteit en kennis gebruiken om een eigen insectenhotel te bouwen op school, met de materialen die Van den Berk beschikbaar stelt. Zo kunnen ze de insecten in hun omgeving een veilige en comfortabele plek bieden.

Ervaringen met deze Tour

  1. Wij vonden het een heel leuk thema. Van den Berk heeft de rondleiding en informatie goed verzorgd. De speurtocht was leuk en we hebben educatieve materialen ontvangen. Ook is er gezorgd voor de inhoud van de insectenhotels.
  2. Het was heel leuk voor de kinderen om een keer bij de boomkwekerij te mogen kijken. Het was leuk voor de kinderen dat er een afwisseling was in het programma. Een speurtocht en een rondleiding.
Van den Berk Tour informatie

Voorbereiding

Geen voorbereiding.

Verwerking

Lesidee: insectenhotel maken
Van den Berk kan materialen leveren voor het vullen van een insectenhotel.

Oops! Het aanvraagformulier is verborgen.

🔒 Log in om toegang te krijgen tot het formulier.