Skip Navigation or Skip to Content
logo
Tour

Gasthuishoeve: Ik hou van Holland

Wat ga je doen?

De leerlingen leren hoe het ambacht van klompen maken in de loop der tijd is veranderd. Ze ontdekken hoe klompen vroeger met de hand werden gemaakt van hout, en hoe ze nu met meer moderne technieken worden geproduceerd met verschillende materialen en gereedschappen. Zo maken ze kennis met een stukje Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Ervaringen met deze Tour

  1. Wij hebben de activiteit als super leuk ervaren. Het had een mooie afwisseling met luisteren, kijken en doen.
  2. Het sluit erg goed aan bij het thema van Blink 'Ik hou van Holland'. Iets wat typisch Nederlands is zijn natuurlijk klompen. De kinderen hebben ook wat dingen zelf mogen doen en mochten een eigen klomp ontwerpen. Mooi ook dat er een uitstapje werd gemaakt naar het stukje Sint-Oedenrode.
  3. De kinderen waren betrokken bij de uitleg. Ze konden verschillende dingen zien en zelf ervaren. Ook leuk dat er een tekenopdracht voor op school werd meegegeven.
  4. De SDG Tour, waarbij de leerlingen leerden hoe klompen worden gemaakt, was een groot succes. De informatie werd duidelijk overgebracht en er was genoeg te doen voor de kinderen.
Gasthuishoeve Tour informatie

Voorbereiding

Geen voorbereiding.

Verwerking

Elke klas ontvangt één klomp om mee naar school te nemen. Op school mogen de kinderen op papier hun eigen klomp ontwerpen. Het verhaal achter het ontwerp speelt hierbij een cruciale rol en bepaalt uiteindelijk wie de winnaar wordt. Het allermooiste ontwerp met het beste verhaal krijgt de eer om op de klomp te worden geschilderd.

Oops! Het aanvraagformulier is verborgen.

🔒 Log in om toegang te krijgen tot het formulier.