Skip Navigation or Skip to Content
logo
Tour

Actemium

Wat doet dit bedrijf?

Het Edulab is een een intiatief van Actemium. Actemium houdt zich bezig met industriële automatisering. Zij ontwerpen en programmeren de systemen die in de industrie gebruikt worden. Denk hierbij aan het verplaatsen van producten via transportbanden of met robots. Het produceren van voedingsmiddelen (snoep, yoghurt, brood…). Maar ook productie van diervoeding en geneesmiddelen om er maar een paar te noemen.

Hier een filmpje van Later als ik Groot ben: werken als Software Engineer bij Actemium.

Wat ga je doen?

Techniek ervaren of zelfs meehelpen om de techniek van morgen te ontwikkelen? Binnen het Edulab is dit geen fictie, maar werkelijkheid. In een technische proeftuin voor kinderen en studenten staan echte machines en opstellingen, zoals ze in fabrieken ook staan. Het bijzondere? Leerlingen en studenten draaien zelf aan de knoppen. Zo wordt de techniek vanaf jonge leeftijd concreet.

Zo bijzonder is het Edulab
Het Edulab bewijst al jaren een bijzondere leeromgeving te zijn. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar je industriële techniek kunt beleven. De begeleiding en coaching is in handen van ervaren technici die technisch talent vooruit willen helpen en concreet laten zien wat techniek zo leuk maakt.

De jongste lichting van het basisonderwijs
Hoe jonger de leerlingen, des te leuker. Regelmatig komen er in het Edulab scholieren vanaf groep 7 van het basisonderwijs op bezoek om kennis te maken met techniek. De begeleiders vertellen over technische beroepen en uiteraard mogen de kinderen zelf ook ervaren hoe techniek werkt. Bijvoorbeeld door met perslucht aan de slag te gaan, een installatie te bedienen of een kwaliteitscontrole uit te voeren.

Voorbereiding

Geen voorbereiding.

Verwerking

Geen verwerking.

Oops! Het aanvraagformulier is verborgen.

🔒 Log in om toegang te krijgen tot het formulier.