Skip Navigation or Skip to Content
logo
Techniekonderwijs

Techniekles Fio Future Lab, Fioretti College

Hoe ziet de techniekles eruit?

De techniekles op het Fioretti College, specifiek op het Mens & Natuur leerplein, is een interactieve en hands-on ervaring waarbij basisschoolleerlingen en -leerkrachten kennismaken met diverse aspecten van wetenschap en technologie. De les vindt plaats in een modern leerplein met gespecialiseerde ruimtes, waaronder een techniekwerkplaats/atelier, keuken, persoonlijke verzorgingshoek, science experimenteerplein, en een presentatie-/instructieruimte.

Wat ga je doen?

De leerlingen en leerkrachten zullen deelnemen aan verschillende activiteiten die gericht zijn op het vergroten van technologische geletterdheid en het stimuleren van interesse in technologie.

Voorbeelden van activiteiten zijn onder andere het ontwerpen en toepassen van elektrotechniek, engineering en humantechnology, digitale tekeningen maken en deze met een lasersnijder uitsnijden, programmeren van een Intelino smart-train, werken met Greenscreen technologie voor het maken van vakantiekaarten, programmeren van een Sperobot (robot in de vorm van een bal), het bouwen van een DaVinci brug, experimenteren met stopmotion filmpjes, en demonstraties van virtual reality.

Opzet

  1. Circuitvorm De opzet van de les is gevarieerd en flexibel, waarbij sommige activiteiten kortstondig zijn en geschikt voor een circuitvorm, terwijl andere activiteiten bedoeld zijn voor herhaling. Leerlingen werken in een circuit en zullen door de opvolging van lessen alles één keer gedaan hebben.
  2. Ontwerpopdrachten Er is ruimte voor ontwerpopdrachten, experimenten met diverse materialen en middelen, en demonstraties om een breed scala aan technologische onderwerpen te verkennen.
  3. Vervoer en ouderhulp De leerlingen kunnen per fiets of met de auto komen. Fiets/ hulpouders mogen altijd blijven en kunnen ondersteunen aan een van de verschillende groepstafels.
Download hier de informatie

Oops! Het aanvraagformulier is verborgen.

🔒 Log in om toegang te krijgen tot het formulier.